13 mars 2012

Recept tips

Tisdagar är dagar då vi har vegetariska rätter här hemma. Det är alltid en utmaning eftersom att jag inte är vegetarian eller har ätit vegetariskt innan. Men jag har ju då tagit mig an denna uppgiften såklart och har hittat ett underbart recept som jag testade idag. Fast man behöver verkligen inte göra det vegetariskt utan man kan byta ut de vegetariska mot någonting annat.

Recept 4 port

Ingridienser:
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 äpplen (röda godast)
  • 1 paket (300 g) djupfrysta quornbitar / fläskkött
  • 2 msk olja
  • 150 gram färska sockerärter / djupfrysta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk messmör
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 krm kajenpeppar (stavas även cayenpeppar)
*Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla morötterna. Skölj, kärna ur och skär äpplerna i tärningar. Fräs qournbitarna, som inte behöver tinas först, i hälften av oljan i en wok ca 5 minuter under omrörning. Ta upp på ett fat så länge.

*Fräs purjo, morötter, äpple och sockerärter i resten av oljan i woken några minuter. Blanda samman vattnet med messmör, soja och kryddor. Häll blandningen i woken och låt puttra i 3-4 minuter. Vänd ner wournbitarna.

*Servera woken med nudlar eller jasminris.

/Jessica

2 kommentarer:

  1. Ser ju jätte gott ut! Måste jag testa också :D /Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul :) Hör av dig när du gjort de o säg va du tycker, men ett tips är att inte ta för mycket cayennpeppar o kanske lite mer soja :) Kram

      Radera

Tack för att du skriver här